Menu


 
Stichting Muziektent Bennekom

Op 23 december 2009 werd de stichting: Stichting Muziektent Bennekom opgericht. Doel van de stichting is "in de muziektent van Bennekom verenigingen en andere, al dan niet commerciële, organisaties gelegenheid te geven zich te presenteren aan de bewoners van het dorp Bennekom en omstreken."

Mede dankzij de financiële steun van de gemeente, bedrijven en andere organisaties maar ook van de Bennekomse bevolking kon de muziektent worden gerealiseerd. Na de bouw door bouwbedrijf Van Grootheest is de muziektent conform het ontwerp van het Arnhemse architectenbureau Wiegerinck in het voorjaar van 2012 opgeleverd.

In overleg met de gemeente Ede is de muziektent gesitueerd op een fraaie zonnige plek op het van Slootenplein in het centrum van Bennekom. De vormgeving in een 8-hoek met tentdak en daklantaarn is architectonisch klassiek van opzet, de materialisatie en strakke detaillering in zink is geheel eigentijds. Het gebouw is tevens voorzien van een kelder ten behoeve van eigen opslagruimte maar ook voor Bennekomse verenigingen.

De muziektent is met name in de zomermaanden als sociaal cultureel trefpunt van het dorp Bennekom regelmatig in gebruik voor allerlei activiteiten en evenementen.

Mede dankzij de jaarlijkse bijdrage van donateurs wordt de exploitatie van de muziektent mogelijk gemaakt. Zij die donateur willen worden kunnen zich opgeven op deze website onder de rubriek "Over Ons - Donateurs". Sponsors kunnen zich via het secretariaat of per mail info@muziektentbennekom.nl laten informeren over de diverse mogelijkheden. De Stichting Muziektent Bennekom is bij de belastingdienst geregistreerd als ANBI instelling. Voor de jaarrekening zie de rubriek "Financiën". Alvast veel dank voor uw bijdrage!

Bestuur: Adres en overige info via menu: "Contact"
Voorzitter: Koos van Boven
Secretaris: Frans Postma
Penningmeester: Henk van den Oever
Commissieleden:
Joost Mekking
René Geerling
Bart Taselaar